Tärkein >> Syksyinen Puutarhanhoito >> Black Bears: Kuinka välttää sisäänajoja

Black Bears: Kuinka välttää sisäänajoja

Bears - amerikkalainen musta karhu

Kevät tarkoittaa, että mustat karhut ovat aktiivisia. Ja he ovat yleensä nälkäisiä. Usein uutisissa kuulet raportin naapurustossa vaeltelevasta tai roskakoriin tunkeutumisesta ja lintujen ruokintapaikoista tunkeutumisesta. Kuinka voit välttää mustakarhun kohtaamisen kotonasi? Tässä on joitain älykkäitä vinkkejä ja neuvoja.

pyörtyvien vuohien paras

Asuinpaikka ja tavat

Mustat karhut, Amerikkalainen karhu , ovat yksi kolmesta Pohjois-Amerikassa tavatusta karhulajista – harmaakarhujen ja jääkarhujen ohella – ja ovat kooltaan pienin ja yleisin laji mantereella.

Urokset ovat tyypillisesti kooltaan 150-350 puntaa ja naaraat 100-150 puntaa. Ne ovat rakenteeltaan taakkoja, ja niillä on lyhyet, paksut jalat. Heillä on viisi varvasta, joissa kaikissa on kynnet. Niiden turkki on yleensä kiiltävän mustaa tai tummanruskeaa ja kuono-ruskea. Nimestä huolimatta jotkut mustat karhut ovat itse asiassa vaaleanruskeita tai kanelinvärisiä.



Ihanteellinen mustakarhun elinympäristö on paksu metsä, jossa on yhdistelmä havu- ja lehtipuita ja jonkinlaisia ​​kosteikkoja, olipa kyseessä puroja tai suoisia alueita. Niiden luolat voivat vaihdella onttopuista, kaatuneista puista, kivisistä reunuksista pieniin luoliin ja harjakasoihin. Useimmat mustakarhut naamioivat luolan sisäänkäynnit puulla, lehdillä ja harjalla, mikä vaikeuttaa niiden löytämistä talvella.

Nämä eläimet siirtyvät talvella lepotilaan, jota kutsutaan torporiksi, jolloin niiden syke hidastuu ja kehon lämpötila laskee. He eivät myöskään syö, juo, ulosta tai virtsaa ollessaan umpikujassa. Vastoin yleistä uskomusta karhuja ei kuitenkaan pidetä todellisina talviunina, koska ne voivat ja joskus heräävät tänä aikana.

Mustakarhun levinneisyysalue on melko laaja, eivätkä ne yleensä siedä toisiaan, emakoita ja niiden pentuja lukuun ottamatta. Naaraat, joilla on pentuja, elävät noin kuudesta yhdeksäntoista neliökilometriä, kun taas urokset vaihtelevat 12-60 neliökilometriä elinympäristöstä riippuen. Alueet voivat mennä päällekkäin, vaikkakaan eivät yleensä samaa sukupuolta olevien kesken.

faktoja temppuista tai hoitamisesta

Mustakarhut ovat yleensä ujoja ja niillä on terävä hajuaisti. Roskat voivat vetää heidät puoleensa hyvin pitkiltä etäisyyksiltä. Ne ruokkivat ja matkustavat pääasiassa yöllä. He voivat juosta jopa 35 mailia tunnissa, ovat loistavia kiipeilijöitä ja erittäin vahvoja uimareita.

Mitä mustakarhut syövät?

Mustakarhut ovat kaikkiruokaisia, mikä tarkoittaa, että ne syövät marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, ruohoa ja yrttejä. He nauttivat myös raadosta, satunnaisista pieneläimistä ja hyönteisistä. He harvoin saalistavat karjaa tai peuroja. Yksi tärkeä asia karhumaassa asuville asunnonomistajille on heidän vertaansa vailla oleva rakkaus linnunsiemeniä kohtaan!

Jäljentäminen

Mustakarhut ovat hitaita kasvattajia. Pennut syntyvät yleensä sokeina ja hampaattomina tammi-helmikuussa luolassa. Ne painavat yleensä 6-12 unssia syntyessään. Emakko alkaa pesimään missä tahansa kahdesta neljään vuoden iässä ja jatkaa lisääntymistä joka toinen vuosi sen jälkeen. Pennut pysyvät yleensä emonsa luona elämänsä toiseen kesään asti, jolloin ne alkavat hajaantua ja löytävät oman levinneisyysalueensa.

Ongelmat, ratkaisut ja terveysongelmat

Mitään tunnettuja karhun tauteja tai loisia ei yleensä tartu ihmisiin. Vaikka mustakarhut, kuten kaikki nisäkkäät, ovat alttiita raivotaudille, se ei ole niiden keskuudessa varsinaisesti suuri ongelma, eikä tällä hetkellä ole raportoitu tapauksia, joissa mustakarhut olisivat tarttuneet ihmisiin.

Satuttavatko mustat karhut ihmisiä?

Mustakarhut tekevät yleensä paljon vaivaa välttääkseen inhimillisiä konflikteja, mutta jatkuvasti lisääntyvän populaation kasvun myötä, erityisesti koillisessa, ja ihmisen jatkuvan tunkeutumisen myötä mustakarhun alueelle, tapauksia esiintyy yhä enemmän. Suurin osa näistä kohtaamisista tapahtuu, kun äidit suojelevat pentuja.

vikoja, jotka näyttävät hämähäkkeiltä, ​​mutta eivät ole

Estä sisäänajoja

Jotta mustakarhut eivät viihtyisi liikaa kotonasi, on tärkeää pitää omaisuus puhtaana ja vapaana asioista, joita ne pitävät ravinnonlähteenä:

  • Roska : Pidä jäteastiat puhtaina ja turvallisina. Jos mahdollista, säilytä ne sisätiloissa tai turvallisessa autotallissa tai aitassa yöksi.
  • Lemmikki-/eläinrehu: Älä säilytä lemmikkieläinten ruokaa tai rehua ulkona, elleivät säiliöt ole ilmatiiviitä ja hajuttomia.
  • Lintujen ruokintalaitteet tulee asentaa vähintään kymmenen metrin korkeuteen ja vähintään kuuden metrin päähän puusta. Jos musta karhu tunkeutuu lintujen ruokinta- ja/tai suettiisi, LOPETA kaikki lintujen ruokinta vähintään kuukaudeksi ja siivoa alue.
  • Kompostikasat : Ripottele kalkkia kompostipinoihin ja levitä roskiin ammoniakkia, jotta ne eivät houkuttele karhuja.
  • Grillit : Sinun tulee myös pitää grillisi aina puhtaana, äläkä koskaan jätä ruoantähteitä tai roskia ulos perheen grillauksen tai piknikin jälkeen. Nämä ovat kaikki tietysti yleisiä suosituksia, eivätkä ne takaa, että mustakarhut pysyvät poissa omaisuudestasi.
  • Mustakarhut hyökkäävät toisinaan karjan ja mehiläispesän kimppuun. Voit asentaa sähköaidan suojaamaan eläimiäsi tai tuoda ne navettaan yöksi. Voit myös asentaa sähköaidan mehiläispesiesi ympärille.
  • Uima-altaat. Vaikka se on söpöä katsottavaa, älä koskaan yritä puuttua asiaan, jos näet mustan karhun (pentuja tai ei) uima-altaassasi. Parasta odottaa ja antaa heidän olla matkalla.

Mitä teet, jos kohtaat mustan karhun?

Jos joudut kosketuksiin mustan karhun kanssa telttaillessasi tai vaeltaessasi, kerro läsnäolostasi pitämällä kovaa ääntä ja heiluttamalla käsiäsi. Jos yllätät mustakarhun, kävele pois hitaasti karhua päin. Älä käännä selkääsi ja juokse, mikä voi saada hänet takaa-ajoon. Älä koskaan katso karhua suoraan silmiin. Karhu saattaa nähdä tämän uhkana ja syytöksenä. Joskus he bluffaavat sinua muutaman metrin sisällä. Jos näin tapahtuu, yritä pysyä rauhallisena ja vetäytyä hitaasti, heiluttaen ja huutaen mahdollisimman kovaa.

Kun telttailet, älä koskaan säilytä ruokaa teltassasi. Pidä se vähintään kymmenen jalkaa maanpinnan yläpuolella köyden avulla tai säilytä sitä autossasi. Älä myöskään valmista ruokaa tai säilytä keittoaluettasi lähellä telttasi, jos mahdollista. Jos tiedät, että karhun kohtaaminen on mahdollisuus sinne, minne olet menossa, harkitse kantamista karhusumutetta .

Ota yhteyttä villieläinviranomaisiin, jos sinulla on karhuongelmia.

Muista, että kaikilla mustilla karhuilla on oma persoonallisuutensa, ja mikä saattaa toimia yhden kanssa, ei välttämättä toimi toisen kanssa. Sinun ei tarvitse pelätä mustaa karhua, mutta sinun tulee aina kunnioittaa niitä!

Kaikki yllä olevat ehdotukset ovat juuri sellaisia ​​- ehdotuksia. Sinulla voi olla muita arvokkaita ideoita mustien karhujen pitämiseen poissa omaisuudestasi. Jos näin on, jaa ne alla mahdollisten kysymysten kanssa. Teemme parhaamme vastataksemme niihin.