Tärkein >> Yleistä >> Minne eläimet menevät talvella?

Minne eläimet menevät talvella?

Punainen kettu - naali

Ihmiskunnan lisäksi kaksi kolmasosaa maan pinta-alasta miehittävillä olennoilla on vain kolme vaihtoehtoa selviytyäkseen talven kylmyydestä: ne voivat vastustaa, vaeltaa tai nukkua talviunissa. Mitkä eläimet tekevät mitä?

WHO Vaikuttaako se?
Hermiiniä, susia, kauria, peltopyy, särmä, kettu ja hirvi ovat vastustajia. Vaikeina talvina monet eivät selviä. Mutta vuosituhansien aikana nämä olennot ovat sopeutuneet pakkasen puolelle ja kasvattaneet pidempiä ja paksumpia turkkia pysyäkseen lämpiminä.

Kuka lähtee lämpimämpään ilmastoon?
Koska se on jatkuvaa riskiä, ​​ne, jotka voivat muuttaa, tekevät niin. Monarkkiperhosista robiniin ja kanadahanhiin kymmenet tuhannet siivekkäät olennot nousevat lentoon pakenemaan kausiluonteista kylmyyttä, joka vangitsee jokia ja jähmetyttää järviä. Syyskuusta marraskuuhun taivas on täynnä haukkoja, kolibreita, kolibreja, piikaa, robineja, pääskysiä ja sinilintuja; he kaikki, ja monet muut, samassa selviytymistehtävässä: pakenemassa kylmää.



Loput osuivat säkkiin
Tämä jättää kaikenlaisille pohjoisen eläville olennoille vain yhden valinnan: levätä talviunissa tai hukkua. Jotkut talvehtijat tunnetaan paremmin kuin toiset: karhut luolissaan, oravia ontoissa puissa, ja kaikista talvehtineista tunnetuin maasika on kaivossaan. Nämä ovat kuitenkin vain kolme niistä lukemattomista tuhansista olennoista, jotka selviytyvät kylmästä ottamalla pitkiä talvitorkkuja.

Metsämurska tai muro on ehkä kaikista Pohjois-Amerikan nisäkkäistä menestynein kaivinkone, ja ne rakentavat monimutkaisia ​​ja tilavia maanalaisia ​​asuntoja, joissa on erilliset kammiot, joissa ne ratsastavat talvella. Näitä ovat lastentarhat, kylpyhuoneet, pakoluukut ja makuuhuone. Kaukana pakkasrajan alapuolella ne voivat käpertyä huolettomaan talveen. (Riippumatta siitä, mitä olet ehkä kuullut Punxsutawney Philistä, yksikään muro ei todennäköisesti poistu makuuhuoneestaan ​​helmikuun 2. päivänä. On yksinkertaisesti liian aikaista vuodesta).

Karhu on lähes varmasti tunnetuin talviunista. Kuten useimmat talviunissa olevat nisäkkäät, karhut syövät ruokaa ennen kuin he jäävät eläkkeelle. Varhaissyksystä etsiessään ravintoa paljon normaalin levinneisyysalueensa ulkopuolella ne keräävät sadon ja syövät niin paljon kesän palkkiota kuin pystyvät löytämään. Kuten arvata saattaa, ne lihovat. Itse asiassa ne lihoavat. Tämä rasva on välttämätön, jos eläin haluaa selviytyä lepotilan aikana. Käyttämällä sisäisiä järjestelmiä, joita ei täysin ymmärretä (tutkijat jatkavat niiden tutkimista), karhut elävät rasvastaan ​​ja muuttavat jätteen myrkyttömäksi, hyödyllisiksi yhdisteiksi.

Entä Skunksit?
Skunksit eivät nuku talvella, mutta hidastavat hidastumista melkoisesti. Talven kylmimpänä aikana ne kiemurtelevat talvikuolassa jonkun tai jonkun muun luomassa paikassa (yleensä siellä, missä he ovat kasvattaneet poikansa), kuten kuistisi alle, ja jäävät sinne muuttuen suhteellisen passiivisiksi. syö hyvin vähän ja nuku paljon. He joutuvat myrskyisyyteen, jossa heidän ruumiinlämpönsä, hengityksensä ja aineenvaihduntansa laskevat, mutta eivät niin voimakkaasti kuin lepotilassa, jolloin he selviävät jaksoista, jolloin ruoan saatavuus on heikentynyt.

Minne käärmeet, sammakot ja muut matelijat menevät?
Kilpikonnilla, käärmeillä, sammakoilla ja muilla sellaisilla olennoilla ei ole sisäisiä mekanismeja kehon lämmön tuottamiseksi, ja ne kuolevat kylmässä, joten jotkut nukkuvat eri tavalla.

Pieni kevätpiikki Esimerkiksi useiden sammakkosukulaistensa kanssa ne tuottavat oman sisäisen pakkasnesteen talven aikana. Eikä se juurikaan eroa autoosi laittamasta pakkasnesteestä. Kun sammakon ruumiinlämpö laskee pari astetta pakkasen alapuolelle, sen järjestelmässä oleva vesi alkaa itse asiassa muodostaa jääkiteitä ja tämä selviytymismekanismi käynnistyy. Tämä jäätymisenestoaine estää olennon elimiä jäätymästä kiinteäksi. Mutta sen sydän lakkaa lyömästä ja hengittämästä. Kun lämpötila lämpenee, sammakon pakastetut osat sulavat ja sen sydän ja keuhkot palaavat normaaliin toimintaan.

Snapping kilpikonna kaivautuu syvälle joen tai järven pohjan pehmeän mudan alle. Siellä se hidastaa koko aineenvaihduntaa ja nukkuu turvallisesti veden alla talven yli. Laatikon kilpikonna, maalla asuva kaukainen serkku, etsii kaatunutta puuta, harjakasaa tai syksyn lehtiä ratsastamaan talvikuukausina.

Kaikilta talven turvallisesti selviytyviltä olennoilta on vielä paljon opittavaa, ja paljon ihailua tulisi antaa eläville olennoista, jotka kestävät luontoäidin elementtejä.

Tähän artikkeliin osallistui kirjailija John L. Cole